Ett Hem

Ett Hem

I Lärkstaden på en stilla och dold gata i Stockholm ligger Ett Hem, ett boutiquehotell som på ett elegant och träffsäkert sätt kombinerat lyx med hemtrevnad.

Utöver det välrenommerade och prisbelönta hotellet så drivs det även ett kök på bottenvåningen, vilket vi kommer att rikta in oss på i denna text.

Redan vid första anblick ger Ett Hem intrycket av precis det man kan antyda från namnet, det känns just som att man har blivit insläppt i någons hem. När det kommer till restauranger med hög ambition är det ofta man kan uppleva en form av styltighet, en stämning som känns mekanisk och förutsägbar, här skiljer sig Ett Hem. Den personliga och smakfulla inredningen kombinerat med ett bemötande som både är avspänt och lyxigt är en svår balans som de lyckas fullt ut med.

Vi sätts till bords intill köket och får privilegiet att observera kockarnas arbete. Köket är inte avskilt utan smälter istället in i samma rum som gästerna. Med öppna ytor och ljudet av kockarnas arbete i bakgrunden känns det som att hela rummet andas matlagningens konst.

Kyparen berättar att det kommer att serveras totalt sju rätter. Denna meny ändras kontinuerligt och just ikväll var det sju nya rätter som de hade provsmakat under förmiddagen.

Den är riktigt riktigt bra, utöver det vanliga, säger han. Mer än så vill han inte avslöja. Det återstår att se.

Jag börjar iallafall med att beställa en fördrink, en negroni, en väldigt enkel drink men ändå en av det godaste jag druckit. Det bådar gott!

Det ska även visa sig att servitören hade rätt. Varje rätt som serveras är en välbalanserad och genomtänkt smakresa som imponerar stort. Vi äter bland annat spenatsoppa med muskotskum, focaccia med Kalixlöjrom, hummerstjärt med grapefruktsky, torsk med hollandaise och nduja, men framför allt kvällens höjdpunkt – blodduva grillad över vit japansk ek. Det är riktigt riktigt bra. Smakerna är balanserade och presentationerna är eleganta. Det är en matupplevelse som väcker stor beundran. Väl värt sitt besök.


Annons
Sjöö Sandström Klockor

Lämna en kommentar